Известие

Collapse
No announcement yet.

Предницата на 156 спря да скърца...?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предницата на 156 спря да скърца...?!?

Наблюдавам едно явление, на което все още не мога да дам смислено обяснение. Искам да чуя и вашето мнение...

Случаят е следния: имах неприятно скърцане откъм предницата, повечето собственици на 156 знаят какво имам предвид. Но - в момента, в който си сложих зимните гуми, скърцането изчезна. Летните ми гуми са 205/60/15, а зимните - 195/65/15. Носачите ми са на около 8000 км и не съм правил никакви допълнителни профилактики, като пръскане със спрейове и мазане със смазки...

Какво мислите?
    Предварително благодаря

Това с гумите е случайност. Моите скърцаха близо половин година, докато един ден чудото се случи и настана тишина.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
      Наблюдавам едно явление, на което все още не мога да дам смислено обяснение. Искам да чуя и вашето мнение...

Случаят е следния: имах неприятно скърцане откъм предницата, повечето собственици на 156 знаят какво имам предвид. Но - в момента, в който си сложих зимните гуми, скърцането изчезна. Летните ми гуми са 205/60/15, а зимните - 195/65/15. Носачите ми са на около 8000 км и не съм правил никакви допълнителни профилактики, като пръскане със спрейове и мазане със смазки...

Какво мислите?
      Предварително благодаря
      Залепнали са ти тампоните от големия студ. Като стане пак към 0-лата градуса сигурно пак ще се разскърца.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Временно затишие,и при мен беше така но трая 1 седмицаОказа се горен носач
        0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          Временно затишие,и при мен беше така но трая 1 седмицаОказа се горен носач
          При мен си трае вече година
          sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Да направя едно уточнение - температурите в момента варират от +8~9 до -4~5 по Целзий, няма скърцане.

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
              При мен си трае вече година
              Значи твойте се самовъзстановяватЩом не скърца не пипаш
              0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                Значи твойте се самовъзстановяватЩом не скърца не пипаш
                И като скърца не пипам. И никога не съм се кахерил заради тая глупост. Не съм от тия дето се ослушват като глухи петли докато карат.
                sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение

Какво мислите?
                  Предварително благодаря
                  И при мен спря да скърца но съм сигурен че е от времето.От бая време е влажно и вали и всички тампони са мокри и не скърцат.Като изсъхнат настава лудница.От близо 1.5г съм така
                  ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                    ...От бая време е влажно и вали и всички тампони са мокри и не скърцат...
                    Това е истината
                    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Да,от влагата /дъжд,луга и т.н./ и при по-топло време спират да скърцат.
                      Но това е сигнал,че предстои смяна на тампони .[COLOR="Silver"]
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

При мен скърца само от едната страна, само в първите да кажем - 10 мин. Много ми е странно, защо не скърца после...

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                          При мен скърца само от едната страна, само в първите да кажем - 10 мин. Много ми е странно, защо не скърца после...
                          Като й "намачкаш кокалите" и спира да скърца.
                          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Редовно и се случва

До какви последици води това скърцане...

Comment

Това скърцане го има и при мен, на 10 000км вече беше на лице, а вчера на 4 000км от дясно пак се чу, сменял съм 3 горни носачи, различни марки, но един виден колега тук спомена нещо интересно за това явление "нормално за 156", според него за да не скърцат и да не се разбиват толкова често горните носачи и тамноните им, трябва след смяна когато колата е на земята с гумите да се стегнат тампоните, а не когато е на крик.
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X